Septacost: meer dan een Klezmerparty

Septacost

Amsterdam Klezmer Band
vr 25
januari
  • vr 25 jan
    20:15
    Prijs € 28,35 Supporters € 25,75 CJP/BGL VIP €25,75 (Excl. € 1,50 transactiekosten per bestelling)
    Theaterzaal

Amsterdam Klezmer Band

Multimediaal muziektheater over het verdrijven van eenzaamheid

 

Overal ter wereld eindigen optredens van de Amsterdam Klezmer Band in spontane dansfeesten. De nieuwe theatershow Septacost is meer dan een Klezmerparty. De band speelt met de verwachtingen van het publiek in een multimediale voorstelling die balanceert tussen melancholie en euforie.

 

Klezmer heeft naast een uitbundige ook een weemoedige kant – net als de band zelf. Septacost is een virtuoze zoektocht naar een remedie tegen eenzaamheid. De muziek biedt gelukkig troost en werkt louterend. Er is licht in de duisternis. De bevrijdende apotheose is nabij.

 

Septacost ging in 2017 in première op Oerol en onderstreept dat de Amsterdam Klezmer Band zich niet laat beperken door tradities en verwachtingen. Het decor zit vol verrassingen, met videoprojecties die onderdeel worden van het verhaal en de muziek.

Ik ben een grote fan van de Amsterdam Klezmer Band. Ze hebben, het imago van een groep topmusici die weten hoe ze een feestje bouwen, maar er zit meer in deze voorstelling: Klezmer kent ook weemoedige en troostende klanken. Juist die melange maakt deze multimediale avond gelaagd, emotioneel en zeer onderhoudend.
Co de Kloet