Troost & Zonen

Toneelgroep Suburbia Peter Blok, Justus van Dillen en Xander van Vledder
vr 14
december
  • vr 14 dec
    20:15
    Prijs € 29,50 Supporters € 27,00 CJP/BGL VIP €27,00 (Excl. € 1,50 transactiekosten per bestelling)
    Theaterzaal

Zwarte komedie over drie generaties mannen.

Schrijver Peer Wittenbols en regisseur Rob Ligthert hebben sinds de jaren negentig een rijkgeschakeerd oeuvre opgebouwd en oogstten succes met toneelstukken als ‘Liefdeslied’, ‘Honingjagers’ en het voor Theatergroep Suburbia geschreven ‘Winterbloemen’.


‘Troost & Zonen’ is een zwarte komedie over vier mannen van drie verschillende generaties, zonder moeder of partner: een grootvader van vijfenzeventig, zijn zoon van in de vijftig en twee kleinzoons van begin dertig. Ze zijn komisch in hun tragiek, tragisch in hun verbondenheid. Opa vult zijn pensioengat als schnabbelsinterklaas, zijn zoon draagt stiekem jurken. En de kleinzoons? Die zitten knel in hun carrières en hun liefdes. Al jaren hebben ze elkaar niet willen zien. Een gewelddadige speling van het lot maakt dat ze alsnog op elkaar aangewezen zijn. Grootvader moet samen met zijn kleinzoons weer voor zijn ‘kind’ zorgen. Even lijkt de familie weer een warm en veilig nest. Maar binnen de kortste keren raken ze verstrikt in hun verleden en heden.

 

 

 

''Troost & Zonen is een buitengewoon charmante, lichtvoetige familieschets, waarbij iedere punt en komma uitstekend en zorgvuldig wordt uitgeserveerd door alle vier de acteurs. En dat minutieuze spel op de vierkante millimeter is werkelijk een genot om naar te kijken.'' (de Telegraaf ****)
 

Aus Greidanus en Peter Blok samen in een nieuw stuk van Peter Wittenbols, een van onze beste nieuwe toneelschrijvers. Dat is een heel spannende combinatie. Ik ben reuze benieuwd. Ik ben trots dat we dat in ons theater hebben!
Edwin de Vries