Van de koele meren des doods

Hanne Arendzen, Reinier Bulder, Vincent Croiset, Tijn Docter, Ella van Drumpt, Willem Voogd e.a.
vr 19
oktober
  • vr 19 okt
    20:15
    Prijs € 37,50 Supporters € 35,00 CJP/BGL VIP €35,00 (Excl. € 1,50 transactiekosten per bestelling)
    Theaterzaal

Van de koele meren des doods

Regisseur Ger Thijs werd onlangs geridderd voor zijn lange reeks indrukwekkende toneelbewerkingen en -regies. Na het prachtige Eline Vere, komt hij met een waardige opvolger: de Nederlandse literaire klassieker Van de koele meren des doods van Frederik van Eeden uit 1900.

 

Hedwig Marga de Fontayne, een jonge, gevoelige, intelligente vrouw uit een aristocratisch milieu, is op zoek naar de ware liefde. Maar wat is dat? De kunstenaar die zij meer als vriend ziet? Haar echtgenoot, die slechts een platonische relatie met haar wil? In de hoop innerlijke rust te vinden, blijft zij zoeken naar de man die haar de zin in het leven terug kan geven en moeder kan maken.

 

Dit meeslepende en tijdloze verhaal wordt gespeeld door een geweldige cast met onder anderen Hanne Arendzen, die zich eerder bewees in de titelrol in Eline Vere en recent geprezen werd voor haar rol in Vele hemels boven de zevende en Willem Voogd, bekend van zijn rol als Mees Kees. Met: Hanne Arendzen, Reinier Bulder, Vincent Croiset, Tijn Docter, Ella van Drumpt, Marliz van Til en Willem Voogd

Van de koele meren des doods blijft toneelmakers intrigeren. Eerst was er de toneel bewerking van Ton Vorstenbosch, daarna de film en nu een nieuwe bewerking door Ger Thijs van dit bijzondere verhaal. Hanne Arendzen was zeer overtuigend als Eline Vere, dus ik verheug me op haar Hedwig.
Mette Bouhuijs