De Vader (Reprise)

Hans Croiset en Johanna ter Steege
za 29
september
  • za 29 sep
    20:15 - 21:45
    Prijs € 37,50 Supporters € 35,00 CJP/BGL VIP €35,00 (Excl. € 1,50 transactiekosten per bestelling)
    Theaterzaal

De Vader

Hans Croiset en Johanna ter Steege schitteren in publieksfavoriet.

Een van de grote theaterhits van de afgelopen jaren keert terug in het theater. ‘De Vader’ werd omarmd door het Nederlands publiek en overladen met lovende recensies. Hoofdrolspeler Hans Croiset won de prestigieuze Louis d’Or en de voorstelling was jury- én publieksfavoriet tijdens het Nederlands Theater Festival 2017.


Tachtig is hij nu. Een gepensioneerde tapdanser die samenwoont met zijn dochter Anne en haar man Antoine. Of was hij nou bouwkundig ingenieur en waren diezelfde dochter en haar nieuwe vriend Pierre op bezoek? Waarom heeft hij trouwens zijn pyjama nog aan? En waar is zijn horloge? Het ligt niet op de plek waar het zou moeten liggen.


Gekluísterd aan geweldige Croiset

In het pijnlijk-geestige ‘De Vader’ zien we de verwarring van iemand met alzheimer. Herinneringen en vertrouwde gezichten vervagen. Krampachtig probeert hij grip te houden op zijn leven, dat stukje bij beetje uiteenvalt zonder dat hij begrijpt waarom. Zijn ziekte, onrust en paniek raken ook zijn omgeving. Dochter Anne probeert haar vader bij te staan, maar hoe help je iemand die langzaam maar zeker wegglijdt in een mistige wolk? “Anderhalf uur lang zit je geklúísterd aan geweldige Croiset.” (de Volkskrant ****)
 

Leo van Velzen
Leo van Velzen
Leo van Velzen
Leo van Velzen
Leo van Velzen
Leo van Velzen
Leo van Velzen
Leo van Velzen
Leo van Velzen
Leo van Velzen
Leo van Velzen
Leo van Velzen
Een prachtige voorstelling, geschreven vanuit het point of view van een dementerende man, onwaarschijnlijk mooi gespeeld door Hans Croiset, die er terecht een Louis d'Or voor kreeg. Een absolute aanrader.
Edwin de Vries