Portretten uit de Singer collectie

5
jun
-
26
aug
  • 5 jun - 26 aug
    Museum
    niet reserveerbaar

Van 5 juni t/m 26 augustus ziet u in de Tuinzalen van het museum een selectie van portretten uit de eigen collectie, waaronder werken van Leo Gestel, Kees Van Dongen en Jan Sluijters.

 

Volgens eeuwenoude tradities kan een portret een gezicht close up in beeld brengen, of de persoon ten have lijve of ten voeten uit weergeven. Het hing van de maatschappelijke positie van de persoon af op welke manier en door welke kunstenaar hij en/of zij zich liet vereeuwigen. William en Anna Singer werden slechts een maal gezamenlijk en enkele keren afzonderlijk geportretteerd door bevriende kunstenaars.

 

Een opvallend zwaartepunt in de verzameling van de Singers zijn vrouwenportretten. Met hun klassiek georiënteerde smaak hadden ze oog voor verfijnde portretten van met name Franse schilders, zoals Carolus-Duran, Gustave Jean Jacquet en Henri Fantin-Latour.

 

Na hun komst naar Laren verzamelden de Singers ook portretten van de plaatselijke inwoners die om wat bij te verdienen poseerden voor de vele kunstenaars die hier werkzaam waren.
 

Het is niet mogelijk om een los kaartje voor deze tentoonstelling te kopen. Singer portretten is te bezoeken met een entreeticket voor de tentoonstelling Geschilderde tuinen