Een nieuw theater Een nieuw theater

Singer Laren is de erfenis van het echtpaar Anna en William Singer. Zij vestigen zich begin van de vorige eeuw in Laren en bouwen in 1911 de villa ‘De Wilde Zwanen'. Na het overlijden van William laat Anna een museum en een concertzaal aan de villa bouwen, die in 1956 voor publiek geopend worden.

De concertzaal speelt een belangrijke rol in de Nederlandse televisiegeschiedenis. Met pioniers als Willem Duys en Mies Bouwman kwamen rechtstreeks vanuit de Singer Concertzaal meer dan duizend bekende programma's. Inmiddels is het een volwaardig theater geworden, met talloze concerten en voorstellingen. Wel heeft de tand des tijds vat gehad op de theaterzaal; deze verkeert in technisch zorgwekkende staat. Daarom is een vernieuwing noodzakelijk

Een nieuw gezicht

Niet alleen het theater, maar heel Singer Laren krijgt een nieuw gezicht. Het ontwerp van KRFT voorziet onder meer in één gezamenlijke transparante entree en een spectaculaire daktuin die vanuit het theater bereikbaar is. Het voorplein, de daktuin en de beeldentuin zijn uit één gedachte ontworpen door de toonaangevende tuinarchitect Piet Oudolf. Duurzaamheid staat centraal in het ontwerp.

Na de verbouwing, die in de zomer van 2017 afgerond zal zijn, is Singer Laren weer helemaal klaar voor de toekomst.

Samen realiseren wij het nieuwe Singer Laren. Helpt u ook mee?

De realisatie van de nieuwbouw is een lang gekoesterde wens. Singer Laren is zelf verantwoordelijk voor de financiering van de nieuwbouw. Naast de bijdragen van het VSB fonds en het Prins Bernhardcultuurfonds hebben diverse partijen financiële toezeggingen gedaan, waaronder de gemeente Laren die een belangrijke bijdrage heeft geleverd. Uniek is de bijdrage van particulieren. Ruim 70% wordt door onze particuliere supporters bijgedragen. Van de begroting van 15,8 miljoen euro is inmiddels 15 miljoen toegezegd.

Komt u ook graag in Singer Laren? Vindt u het behoud van Singer Laren ook zo belangrijk? Help ons dan bij onze ambities en draag  bij aan het behoud van ons cultureel erfgoed. Word Singer Supporter en geniet van de vele extra's die wij te bieden hebben. Uw bijdrage helpt ons de begroting rond te krijgen.

Vragen?

Heeft u vragen over de nieuwbouwplannen? Neem gerust contact op met Evert van Os, algemeen directeur, tel: 035 539 39 53, e-mail: evanos@singerlaren.nl