Praktische informatie Praktische informatie

Rondleiding voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

Een ontspannen en inspirerende middag bieden aan mensen met dementie en hun mantelzorgers: dat is het doel van Onvergetelijk Singer. Vanaf juni start Singer Laren, in samenwerking met het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Abbemuseum in Eindhoven, met speciale rondleidingen voor deze doelgroep.

Tijdens Onvergetelijk Singer gaan mensen met dementie en hun mantelzorgers onder begeleiding van een speciaal opgeleide rondleider met elkaar in gesprek over wat ze zien in het museum. Door samen te kijken naar kunst, vragen te beantwoorden en creatieve opdrachten uit te voeren krijgen de deelnemers de mogelijkheid om observaties, verhalen en ervaringen met elkaar te delen, zonder daarbij terug hoeven te vallen op het kortetermijngeheugen. Bijzonder is dat dit niet alleen leidt tot een verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met dementie, maar dat het ook positieve effecten heeft voor mantelzorgers en de relatie tussen hen beiden. Singer Laren biedt met Onvergetelijk bovendien een veilige en inspirerende omgeving om met lotgenoten in contact te komen.

Praktische informatie

Onvergetelijk Singer heeft maandelijks een ander thema en wordt uitgevoerd door speciaal opgeleide rondleiders en gastvrouwen.

Data - Iedere eerste vrijdag van de maand

Tijd - 14.30 – 16.00 uur

Aantal deelnemers - maximaal 12 personen (6 personen met dementie en 6 mantelzorgers)

Prijs - € 8,50 per persoon, inclusief museumentree / € 3,00 met Museumkaart

Reserveren - receptie@singerlaren.nl

Onvergetelijk Singer is ook op andere momenten te boeken voor een eigen groep, bijvoorbeeld vanuit een zorginstelling. Dag en tijd worden in overleg bepaald. De kosten zijn € 90,00 per groep van maximaal 12 personen, inclusief museumentree. Mail naar receptie@singerlaren.nl of bel 035 539 39 56 om de mogelijkheden te bespreken.

Samenwerking

Onvergetelijk Singer is ontwikkeld in samenwerking met het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Abbemuseum in Eindhoven. Het programma is geïnspireerd op het Meet Me @ MoMA programma van het Museum of Modern Art in New York en is mede mogelijk gemaakt door de steun van:

Gieskes strijbis fonds
Sluyterman van loo
RCOAK
  

Wetenschappelijk onderzoek naar het programma wordt verricht door:

VUmc