Projecten

Een rare kwast

Theatrale museumrondleiding met een verrassende wending. Bob, een ‘levend  kunstwerk’ verstoort de rondleiding maar weet de leerlingen enorm te inspireren. Leerlingen helpen zoeken naar stromingen en stijlen in kunstwerken. Ongemerkt leren ze van alles. Ook zeer geschikt voor leerlingen die een museum maar ‘saai’ vinden! 
Doelgroep: groep 6, 7 en 8 
Duur: 60 min. 
Leden: € 140 per klas. Niet leden: € 196 per klas. Inclusief voorbereidende les 

Spot en Laila

De honden van Anna en William Singer nemen de kinderen mee door het museum en de tuin. Al kijkend en spelend ontdekken ze de kunstwerken. De kinderen maken kennis met de bewoners van het museum. Het is mogelijk om het museumbezoek uit te breiden met een activiteit in de Kids Factory.
Doelgroep: groep 1, 2 en 3.  
Duur: 60 min. Leden: € 45 rondleiding/ € 45 workshop per 15 leerlingen Niet Leden: € 63 rondleiding/ € 63 workshop per 15 leerlingen Voor de voorbereidende les in de klas ontvangt de leerkracht het prentenboek ‘Spot en Laila in het museum.

Lievelingen

Wanneer vind jij iets mooi? Leerlingen ontdekken in het museum kunstwerken vanuit hun gevoel. Met hun zelf meegenomen lievelingsvoorwerp gaan ze op zoek naar een kunstwerk welke hetzelfde gevoel oproept. In een gesprek met elkaar en de rondleidster leren de kinderen hun kunstgevoelens te herkennen en onder woorden te brengen. 

Doelgroep: groep 4 t/m 8 
Duur: 75 min. 
Leden: € 50 per 15 ll. Max. 30 leerlingen tegelijkertijd. Niet leden: € 70 per 15 ll. (max. 30 ll.) Inclusief voorbereidende les.

Move me!

Een straaljager die de rust komt verstoren in een impressionistisch schilderij. Schaapjes die spontaan uit een schilderij van Mauve komen gelopen of een pointillistsische dame die verandert in een kleurrijk bloemenboeket. Zet het zelf in beweging tijdens Move me!

In dit project speelt de verbeelding van de leerlingen een belangrijke rol. Van een bestaand schilderij maken zij een stop- motion filmpje zodat het kunstwerk echt tot leven komt. Een project waarbij de fantasie een loopje met je neemt.

Doelgroep: Basisonderwijs groep 6 t/m 8, alle klassen van het voortgezet onderwijs.
Museumbezoek: 120 minuten (rondleiding + workshop)
Leden: € 150 per klas*
Niet leden: € 210 per klas*

* maximaal 30 leerlingen

Maak een tentoonstelling

De klas maakt een kleine tentoonstelling met (niet van écht te onderscheiden) schilderijen. Iedereen krijgt een functie zoals medewerker pers, publiciteit, technicus of inrichting. Eindresultaat is een tentoonstelling compleet met tekstbordjes, een krant en publiciteitsmateriaal. 

Doelgroep: groep 6, 7 en 8, onderbouw vmbo en alle brugklassen
Leden: € 60 per 15 ll. Max. 30 leerlingen tegelijkertijd. Niet leden: € 84 per 15 ll. (max 30 ll.) Inclusief voorbereidende les.  

Onderwijs

Bezoek onze webshop >

Bekijk het aanbod van de Singer Webshop